data publikacji: 19 marzec 2014 - 17:34:00
10 marca, w restauracji “Pod Królem Polskim” w Cieszynie odbył się finał konkursu dla uczniów cieszyńskich szkól ponadgimnazjalnych “Kulinarny Podbój Cieszyna”.
W konkursie rywalizowało 29 zespołów, do finału zakwalifikowały się cztery z nich.
Zwyciężyła drużyna “Szalone Przepiórki” z ZSEG im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej, której członkiem był mieszkaniec Gminy Brenna - Łukasz Greń. W finale przygotował on wraz ze swoimi kolegami trzy dania: Tartaletki Brulee z mango, Kaczkę w płonącym lesie oraz Łososia w ziemniaczanym morzu.
Wszystkim finalistom, a w szczególności Łukaszowi serdecznie gratulujemy!
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji naszego autorstwa z tego wydarzenia:
www.brenna.pl/fotorelacje/konkurs-kulinarny_52.html
Paweł
4 wrzesień 2014 - 06:42:54
Gratulacje !
Komentarze niezgodne z regulaminem będą usuwane.
© 2013 Brenna.pl - portal informacyjny Gminy Brenna. Wszelkie prawa zastrzeżone.